Training Kleurrijke gesprekken voeren

Drijfveren in gesprekken

Will jij je ook verder ontwikkelen in het waarderend omgaan met lastige situaties en goed kunnen aansluiten bij jouw gesprekspartners?  

Voor een auditteam is het van belang dat hun kwaliteiten en drijfveren worden herkent, erkent en benut. In drijfverenprofielen wordt zichtbaar wat iemand belangrijk vindt en wat niet. Zo kan men beter de gewenste golflengte kiezen om elkaar te begrijpen. Door middel van een online test wordt het drijfverenprofiel van ieder teamlid in kaart gebracht. Deze waardeprofielen geven inzicht in wat iemand drijft, waar hij een hekel aan heeft en waar iemand energie van krijgt of juist energie verliest.

De individuele profielen worden samengevoegd tot één teamprofiel. We bekijken gezamenlijk de betekenis van het teamprofiel en de individuele drijfverenprofielen en ervaren hoe het is om vanuit je eigen profiel auditgesprekken te voeren.

Iedere drijfveer kent zijn eigen kleur en zo wordt een gezamenlijke taal gecreëerd waarbij het makkelijker is om weerstand bij je gesprekspartner te onderzoeken en onderling een lastige situatie bespreekbaar te maken.  Inzicht in drijfveren is dus zeer waardevol bij het voeren van auditgesprekken in de organisatie.

 

De meerwaarde van deze training

Na de training kleurrijke gesprekken voeren beheersen de deelnemers de eenvoudige kleurentaal waarmee zelfinzicht, effectieve communicatie en samenwerking wordt bevorderd. Zij hebben inzicht in hun eigen profiel en dat van hun collega’s en hebben ervaren op welke wijze zij dit inzicht kunnen toepassen binnen auditgesprekken in hun eigen Audit & Control praktijk.

 

Programma

  • Theorie drijfveren
  • Bespreken van de profielen met elkaar
  • Hoe werken drijfveren en op welke wijze vind je aansluiting/ contact bij de ander?
  • Oefenen van “ lastige gesprekken” met een traininingsacteur

 

Kosten

Op aanvraag

 

Locatie

Midden van het land

 

Data

Data worden binnenkort bekend gemaakt

Inschrijfformulier