Over

JES Consulting

Jeannette de Haan (RO EMIA) is de drijvende kracht en eigenaar van JES Consulting. Jeannette heeft meer dan 20 jaar audit & risicomanagement ervaring in zowel de profit- als non profitsector, waarvan vijf jaar als auditor bij een verzekeraar. Onder andere managers en medewerkers van diverse banken, verzekeraars en ook DNB hebben trainingen waarderend auditen bij JES Consulting gevolgd.

Jeannette is geschoold in Appreciative Inquiry. Toen zij als auditor werd geraakt door de bijzondere impact die Appreciative Inquiry heeft op mensen en organisaties, is zij waarderend auditen door gaan ontwikkelen. Het feit dat zowel de beroepsgroep van de interne auditors (Het IIA) als de Nederlandse Beroepsorganisatie van Accountans ( het NBA) de training waarderend auditen accrediteert is voor haar het bewijs dat waarderend auditen meer en meer een bewezen methode en zienswijze is.

Onlangs is het handboek Appreciative Inquiry verschenen, waar zij als mede auteur een bijdrage over waarderend auditen heb mogen leveren. Steeds meer auditafdelingen geven waarderend auditen een plaats in hun audit toolbox. Jeannette neem je dan ook graag mee in de zienswijze en methode van waarderend auditen.

Jeannette publiceert over waarderend auditen en verzorgt trainingen (o.a. voor het IIA en NBA) en coaching. Zij heeft ruime ervaring met waarderend auditen en waarderend ontwikkelen. Zij is coach My Motivation Insights, NLP Master en NLP Master Coach, heeft een brede auditervaring en is ervaren in begeleiden/ faciliteren van groeps- en veranderprocessen. Zij is tevens geschoold in het opzetten en begeleiden van waarderende organisatie ontwikkelingstrajecten. Als senior adviseur van bestuur, directie en management heeft Jeannette vele verandertrajecten begeleid. Ook heeft zij strategische organisatie ontwikkelingstrajecten begeleid inclusief de begeleiding naar de gewenste cultuur. Zij begeleidt teams in hun ontwikkeling op zowel vaktechnisch, persoonlijk als op teamniveau. Jeannette werkt in co- creatie samen met diverse coaches, trainers en acteurs.

JES Consulting werkt vanuit het principe van waarderend ontwikkelen. Door te benutten en waarderen wat werkt kan vanuit een waarderende grondhouding nieuwe inzichten worden verworven en concrete doelen worden gerealiseerd.

Het motto van JES Consulting is zien, raken en toepassen. Trainingen van JES Consulting kenmerken zich door afwisselende werkvormen, veel interactie en een positieve energie. De opzet is zodanig dat het lerende vermogen optimaal geraakt wordt. Door het creëren van een lerende omgeving met creatieve invalshoeken wordt een groep meegenomen in de theorie en vaardigheden, zodat inzicht wordt verkregen in eigen denkwijze en gedrag. Na een training van JES Consulting kan men zelf aan de slag.

Naast het geven van training en begeleiding, faciliteert zij bij strategievorming en geeft met veel plezier persoonlijke en teamcoaching vanuit waarderend perspectief.

 

NLP logo