Intervisie & Masterclass

Evaluatie en verdieping van kennis

Intervisie middag waarderend auditen

Voor deelnemers aan de training waarderend auditen bestaat de mogelijkheid om nadien intervisie te volgen. Samen met collega auditors van andere organisaties worden cases behandeld en verdiepen we elke intervisie een bepaald thema/ aspect van waarderend auditen/ waarderend ontwikkelen.

Praktische intervisie met gelijkgestemde vakcollega’s

Regelmatig krijg ik de vraag om samen met collega’s van diverse organisaties intervisie te volgen. Om zo op een praktische wijze verdere verdieping aan te brengen in de geleerde theorie en vaardigheden van waarderend auditen.

Ben jij zo’n professional die met deze zienswijze en methode werkt en wil je een volgende stap zetten in de implementatie van waarderend auditen in jouw organisatie? Dit kan een persoonlijke ontwikkelingsstap zijn in het verder ontwikkelen van bijvoorbeeld jouw wijze van waarderende gespreksvoering of de manier waarop je waarderend rapporteren toepast. Of je wil leren hoe je jouw collega’s mee kunt nemen in deze aanpak of hoe je bijvoorbeeld nog meer aan kunt sluiten bij de context en de diverse culturen binnen jouw organisatie. Misschien wil je de waarderende aanpak wel gaan toepassen bij verandervraagstukken in jouw organisatie. Deze en al jouw andere vragen krijgen een plek.

 

Ieder mens, maar ook ieder team of afdeling kent zijn eigen “Tone of Voice”. Het is belangrijk om hier professioneel op af te stemmen in je audit of onderzoek zodat je maximale betrokkenheid en draagvlak creëert.  Audits en onderzoeken worden dan niet alleen beter geaccepteerd, maar audits worden ook leuker om te doen, omdat ze nog meer van toegevoegde waarde zijn.

 

Heb jij de basisopleiding gevolgd en wil je jouw skills naar een hoger niveau brengen? Dan is de intervisie met gelijkgestemde vakcollega’s echt iets voor jou.

 

Maatwerk advies bij jouw vraagstukken en verdieping van kennis en vaardigheden

Je ontvangt maatwerkadvies bij jouw eigen vraagstukken en praktijksituaties. Er zijn 3 intervisiesessies met elk een eigen thema waarin verdieping op theorie en vaardigheden wordt gegeven. Deze thema’s zijn:

 • Onderzoekende waarderende gespreksvoering gericht op de intrinsieke motivatie en actiegerichtheid van de gesprekspartner. 
  • Wat voor soort gesprekken/ situaties vind jij nog lastig om naar de waardering te brengen?
  • Hoe voer je deze vanuit een waarderende, open, nieuwsgierige, positief onderzoekende grondhouding en hoe appelleer je aan de interne motivatie en actiegerichtheid van je gesprekspartner?
  • Hoe je dat doet, leren en onderzoeken we met elkaar en een trainingsacteur in deze intervisie bijeenkomst.

 

 • Effectief begeleiden van groepsinterviews.
  • Deze sessie richt zich op kennis en vaardigheden gericht op het vormen van nieuwe inzichten van de gehele groep. Waarbij zij zelf de verandering gaan visualiseren.
  • Ook thema’s als groepsdynamiek en omgaan met weerstand komen hier uitgebreid aan de orde.

 

 • Verandertaal en waarderend rapporteren
  • Hoe herken en onderscheid je verandertaal? 
  • Op welke wijze versterk je de verandertaal binnen jouw organisatie en hoe pas je dit toe in jouw rapportages?

 

Praktische informatie

De intervisies worden georganiseerd door NBA Opleidingen en vinden plaats op een goed bereikbare locatie in het midden van het land. We starten om 15.00 uur en eindigen om 18.30 uur. Zodat je deze intervisie goed kunt combineren met een werkdag. De drie intervisiesessies zijn verspreid over het jaar. Hierdoor heb je ruim de tijd om het geleerde in praktijk te brengen en daar in de volgende sessie weer verder op te reflecteren. Elke sessie ga je naar huis met nieuwe energie en inzichten voor jouw eigen praktijk en natuurlijk ontvang je PE- uren.

 

Aanmelden en kennismaken:

Het is belangrijk dat al jouw vragen een goede plek in de intervisie krijgen. Daarom neem ik, nadat je je hebt aangemeld, contact met je op voor een telefonisch gesprek. We maken dan verder kennis met elkaar en zorgen dat jouw wensen met betrekking tot waarderend auditen helder worden. Dit gesprek kun je aanvragen door je via deze link aan te melden bij het NBA 

 

Wil je meer informatie of meer weten over mogelijkheden, neem dan contact met mij op.

 

 

Masterclass Waarderende gespreksvaardigheden

Wil je in een korte tijd kennismaken met waarderende gespreksvoering? Kom dan naar de masterclass waarderende gespreksvaardigheden en breid je communicatiepalet uit.