Publicaties

Co-auteurschap

In de afgelopen jaren heeft JES Consulting mee mogen werken aan het ontwikkelen van het handboek over Appreciative Inquiry. Samen met Robbert Masselink van Keynote Consultancy is het handboek Appreciative Inquiry gepubliceerd, welke vooral draait om praktische tools om het waarderend actie onderzoek en waarderend auditen op de beste manier door te voeren in een organisatie.

Volg je bij mij een training, dan ontvang je het boek tegen gereduceerd tarief. Je kunt dit boek bestellen via mij of via Managementboek.nl of Gelling uitgeverij.

 

Artikel in IIA Audit Magazine, 2013

IIA Nederland heeft in haar competentieframework luisteren als een van de belangrijke competenties voor de auditor opgenomen. Het woord auditor betekent letterlijk toehoorder. Een goede auditor luistert niet alleen naar de bovenstroom, maar ook naar de onderstroom in een gesprek. Luisteren is een van de belangrijkste aspecten wanneer je een open grondhouding wil aannemen gericht op perspectief in plaats van op problemen. Dit artikel geeft handreikingen voor effectief luisteren naar zowel die boven- als onderstroom. U kunt het artikel hier downloaden en rustig nalezen.